Not Another Mimic

Welcome adventurer. Take of your boots, put down your sword and sit by the fire while I tell you tales of wonder.

Zondag 17 September Nijmegen

Bij de kust van Hillsfar zijn de afgelopen tijd lijken van Kuo-Toa's aangespoeld. Ze lijken door een gevecht om het leven te zijn gekomen. De Kuo-Toa's leven in de gangenstelsels van de Sirenen rotsen. In de stad gaat het gerucht dat de Kuo-Toa's zijn geofferd aan de Seamother Goddess in opdracht van een nieuwe Koning/Koningin, Bibdoolpoolp, the Seamother, Goddes of Death gunstig te stemmen in aanloop naar een invasie van Hillsfar. Langdon, de stadswacht, vertelt ons dat er steeds vaker lijken aanspoelen. Het begon om de paar maanden nu om de week.

Bennekom leest in de bibliotheek dat er 300 jaar geleden in de aanloop naar de invasie ook al lijken aanspoelden. Een aantal rijke families hebben toen een legertje opgeroepen. Dit legertje was eigenlijk te klein maar de Kuo-Toa's zijn verslagen maar met grote verliezen en schade aan Hillsfar. De Kuo-Toa's gebruiken Tidalwave spells en elementals. Ze hebben nachtzicht en vallen dus bij voorkeur s’nachts aan.

Mara denkt ook dat er een invasie op handen is. De Kuo-Toa's die tot nu toe zijn aangespoeld zijn nog klein. Bij een invasie kunnen we veel grotere verwachten. Volgens Mara kunnen lightning spells goed werken tegen Kuo-Toa's.

We gaan naar Langdon om te bespreken wat we gaan doen met de Kuo-Toa's. We worden ingeschreven als Heralds of Hillsfar en gaan onderzoeken wat er aan de hand is met de Kuo-Toa's. We nemen een zeilschip van de city guard waarmee we naar de koraalriffen zullen varen. De volgende dag vertrekken we onder leiding van kapitein Wolfgang. De kapitein zet ons af bij de koraalriffen.

Bennekom verandert zich in een Kuo-Toa, Brandur en Haku nemen breathing en invisibility potion en zwemmen naar de ingang van het gangenstelsel. In de tunnel zien we boven ons kleine haaien zwemmen. We komen uit in een luchtbel met een grottenstelsel. Als we de hoek om gaan komen we een Kuo-Toa tegen. Bennekom overtuigt hem dat hij zelf ook een Kuo-Toa is. We lopen verder achter de Kuo-Toa aan, we lopen langs een schrijn gewijd aan Blibdoolpoolp. We komen aan in een grote ruimte met een trap die leidt naar een grote deur omlijst met een enorme haaienbek. Bennekom volgt de Kuo-Toa, Haku en Brandur blijven wachten. Bennekom wordt opgemerkt door drie Kuo-Toa's, een prikt hem met een speer en hij wordt weer zichtbaar. Bennekom rent weg. Brandur en Haku horen commotie en gaan eropaf. Haku doet een mighty roar en schrikt de drones af. We breken door de deur en zien Bennekom omringd door vier Kuo-Toa Whips. We verslaan de vier Whips, we horen nog meer aankomen en gaan snel weg. Haku barricadeert de deur. We zwemmen terug naar het schip.